Manifolds
 
Manifolds, ook wel besturingsblokken genoemd, zijn tegenwoordig eerder regel dan uitzondering in een hydraulische installatie. Het is daarom niet meer dan logisch dat Atlantic Fluid Tech B.V. daar één van haar kernactiviteiten van heeft gemaakt. Dankzij onze jarenlange ervaring, zijn wij in staat u te begeleiden vanaf het ontwerpproces tot en met de uiteindelijke inbedrijfstelling.
 
De belangrijkste voordelen van een manifold zetten we daarom nog maar eens op een rij:
 
* Een manifold is compacter dan een vergelijkbaar systeem opgebouwd uit losse componenten;
* Een manifold zorgt voor een geringere kans op lekkages, door reductie van het aantal snijringkoppelingen;
* Een manifold bespaart u arbeidsloon t.o.v. een traditioneel opgebouwde installatie met losse componenten;
* Een manifold biedt u de gelegenheid een optimale lay-out te kiezen, want het oog wil immers ook wat!
Een belangrijk voordeel is dus de mogelijkheid om binnen de ontwerpeisen van de gebruikte componenten, uw eigen lay-out van het manifold te kiezen. Daarmee bedoelen we dat u kunt kiezen welke draadsoort, welke draadmaat er wordt toegepast en op welk vlak de betreffende aansluiting, de cartridge of een opbouwklep dient te komen.
 
Deze fase van het manifold ontwerp is dan ook erg belangrijk, waarbij overleg met onze klant van zeer groot belang blijkt te zijn.  U zult begrijpen dat de lay-out van het manifold voor een groot gedeelte uiteindelijk de prijs bepaalt, en dat wij daarom streven naar een optimale lay-out voor u als klant en voor ons als producent.
 
Om het ontwerpproces te bespoedigen is het altijd raadzaam een hydraulisch schema te maken, voorzien van alle werkdrukken, afsteldrukken en flows. Het schema biedt ons te mogelijkheid om met u mee te denken en een optimale keuze te maken m.b.t. de 'te gebruiken' componenten. Zoals hiervoor beschreven is het tevens raadzaam goed na te denken over de gewenste lay-out en materiaalkeuze. Denkt u ook na over eventuele montagegaten.
Onze manifolds kunnen wij leveren in vele soorten materialen, zoals:
 
  • Aluminium in verschillende soorten kwaliteiten, zowel blank als (zwart) geanodiseerd;
  • Staal eveneens in verschillende kwaliteiten, zowel blank als (blank) verzinkt;
  • RVS en messing eveneens in verschillende kwaliteiten, vraag gerust naar onze mogelijkheden.
  • In principe zijn alle gebruikte componenten, zoals onze cartridge kleppen, altijd staal verzinkt.
Atlantic Fluid Tech gebruikt 3D-CAD systemen, waardoor we in staat zijn om zeer efficiënt met uw manifoldontwerp om te gaan. Dit vertaalt zich in een optimaal ontwerp, waarbij de 3D projectie de klant tevens in staat stelt om snel een indruk te krijgen van het uiteindelijke resultaat.
Uiteindelijk worden onze manifolds geproduceerd op ultra moderne CNC bewerkingmachines en wordt ieder manifold getest en desgewenst afgesteld op de door u opgegeven druk- of flowwaarde. De manifolds worden per stuk verpakt in een plastic folie, waardoor er tijdens transport en opslag geen vuil in het blok kan komen.
 
Tegen een geringe meerprijs kunnen wij tevens uw eigen logo graveren in het manifold. Standaard worden uiteraard alle poortaansluitingen gegraveerd en wordt ieder manifold voorzien van een Atlantic Fluid Tech typenummer.
.
Manifolds